top of page
saviseinä beige.jpg
  • Writer's pictureby Carita

Tapettimallisto

Päivitetty: 13. syysk. 2022

Novis-collection 2022 tapettimallisto nyt myynnissä.Sain vihdoin tapetti-asiat siihen pisteeseen, että ne ovat julkaisu-ja myyntivalmiit. Prosessi on ollut pitkä, toki niin uudet asiat ovat. Tapetit olivat ensimmäisen kerran esillä Rakenna ja Asu-messuilla Kuopiossa ja vastaanotto oli kannustavaa. Ensimmäinen tilaus on jo sisällä!


Novis-collection 2022 on saanut nimensä latinankielestä. Novis tarkoittaa "uusi". Se sopii ensimmäiselle mallistolle mainiosti monestakin syystä. Oma tapettimallisto on ollut hiljainen unelmani monta vuotta. Jo kauan ennen nykyistä ammattiani. Tapetit ovat kiehtoneet aina. Mielestäni ne ovat oiva keino luoda todella persoonallisia tiloja. Ja sitä me tarvitaan enemmän. Rohkeutta luoda ympäristöjä, jotka auttavat meitä voimaan paremmin. Silloin ei suunnitella muita varten, tai muiden mielipiteitä varten, vaan täytyy kuunnella itseään rohkeasti ja tunnistaa se, mitä oikeasti halutaan.Tapettien hyvin lyhyt historia


Tapetilla on pitkä historia. Tiettävästi ensimmäiset tapetit ovat v. 200 eaa Kiinasta, jossa keksittiin paperinvalmistuksen. Löytyy tietoa, joka kertoo heidän liimanneen riisipaperia seinille. Nykyaikaisemman tavan painattaa tapettia jatkuvine kuvioineen, lähti aikoinaan ranskalaisen Jean Papillon toimesta 1600-luvun loppupuolella. Yhä tänäänkin Ranskasta löytyy harvinaisia tapettien tekijöitä, jotka tekevät työnsä vanhoilla menetelmillä.Poppies- ensimmäinen lohkokaiverrus J-M Papillion 1707
Novis-collection 2022


Tapettimallistoni on saanut inspiraationsa luonnosta. Kuten kaikessa miten elän ja teen töitä. Luonnosta löytyy loputtomasti mielenkiintoista tutkittavaa. Biofiliset näkökulmat ovat myös vahvasti suunnittelussa mukana. Tarvitsemme tiloja, jotka auttavat meitä voimaan paremmin. Valkoinen betoniseinä ei tätä tee. Siihen tarvitaan paljon muutakin.


Biofilisesta näkökulmasta tapetilla voidaan luoda yksinkertaisella tavalla visuaalinen yhteys luonnollisiin elementteihin. Varsinkin ympäristöissä, joissa ikkunasta ulos katsomalla, ei löydy mitään luonnollista. Tapetilla tuot sisätiloihin palan luontoa.


Pioni-kuosiTilaaminen


Tapetit tilataan minulta suoraan. Koska ne leikataan aina määrämittaan, tilaus on sitova.

Määrämittaan leikatut tapetit vähentää hävikkiä, joka on tärkeä asia myös biofilisesta näkökulmasta.Mallisto


Mallistosta löytyy kahdeksan kuosia, joista erilaisia värivaihtoehtoja. Sekä bonus- kuoseja, jotka sopivat tapettiin, jossa pintastruktuuria.

Kaikki kuosit on nähtävillä täällä:

https://www.sensoryspaces.fi/novistapetit2022Tapettien materiaalit


Tapetteja on saatavilla eri materiaaleissa. Kotimaisesti painettu perinteinen vinyylitapetti sopii miltei paikkaan kuin paikkaan. Kestää pyyhkimistä ja kulutusta. Paperitapetti sopii kohteisiin, johon halutaan hengittävää pintaa. Valitse tällöin tarkoin liisterin, jotta hengittävyys säilyy. Tapetit toimitetaan 1-2 viikon kuluessa, riippuen ruuhkasta.


Edellisten lisäksi on saatavilla tarrakangastapettia, vesiaktivoitua tapettia sekä ruohokangastapettia. Nämä tulevat Saksasta ja painetaan ympäristöystävällisillä väreillä. Toimitusaika 4-5 viikkoa riippuen ruuhkasta.

Mikäli asut vuokra-asunnossa tai paikassa johon seinille ei oikein saa tehdä mitään, tarrakangastapetti tai vesiaktivoitu tapetti sopivat oikein hyvin. Tarrakangastapetti on helppo poistaa kun tarve. Vesiaktivoitu tapetti asennetaan vedellä ja poistetaan vedellä.

Mikäli toivot näitä vaihtoehtoja, laita minulle sähköpostia info(a)sensoryspaces.fi niin tilaan nämä pyynnöstä.


Ruohokangastapetti on ihana uutuus, joka sopii tilaan, jossa se saa olla rauhassa. Se on käsinkudottua sisalista ja pintarakenne elävän lämmin. Ammattilaisen suositellaan asentavan tätä tapettia, sen ollessa haastava. Lopputulos on kuitenkin sen arvoinen.

Ruohokangastapetti tulee 10m rullassa.Saniainen-kuosiMikäli sinulla on toive tapetin muokkaamisesta teen sen tuntityönä. Esimerkiksi kuosia voi muokata isommaksi, pienemmäksi tai värejä muunnella. Kuosien muokkauksesta veloitan lisäpalveluna 45€/h.


Tapettia voi asentaa myös muualle kuin seinälle. Joten anna mielikuvituksen lentää ja kerro minulle kuvan kera mihin olet tapettia laittanut. Palkitsen sinut siitä pienellä lisäalennuksella uudessa tapettitilauksessa. Ohessa yksi kohde, johon asennettiin Kesäheinää yhdelle seinälle sekä mäntyovet uudistettiin samalla tapetilla mutta vaalealla pohjalla. Sopi tähän hirsitalon yhteen huoneeseen, jossa vanhoja huonekaluja ja tauluja.

Seuraavaan kertaan jälleen!


16 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki