Victoriaaninen puutarha,

Englanti

Nämä Penzancessa 1800-luvun puolivälissä rakennetut talot yhdistyvät toisiinsa pitkässä rivissä, normaalisti pienillä etupihan puutarhoilla ja pitkillä suorilla takapihan puutarhoilla, ja niitä sanotaan terassitaloiksi. Puutarha oli laiminlyöty ja talo oli muutettu asunnoiksi 1980-luvulla. Nykyiset omistajat halusivat muuttaa sen takaisin perhekodiksi, ja palauttaa puutarhat takaisin viktoriaanisen aikakauden puutarhaksi. 

 

Viktoriaaninen puutarha on suunniteltu muodollisen puutarhan tai mökkipuutarhateeman ympärille eikä sellaiseen muodolliseen puutarhaan, jossa kasvit kasvavat kävelyteille ja niiden yli. Puutarhassa on uritettu polku, joka tehtiin vanhoista talotiilistä. Istutusastiat olivat myös vanhoja käyttäen aikakauden terrakottaruukkuja ja vanhoja ruukkuja savupiippuista, jotka hankittiin paikallisesta kierrätyspihasta lähellä Truroa.

Viktoriaanisissa kukkapenkeissä kasveissa käytetään todella kirkkaita värejä. Tähän helppohoitoiseen puutarhaan valittiin hyvin värikkäitä, tuoksuvia ja tekstuuriltaan mielenkiintoa herättäviä kasveja. 

Human centered bespoke design for an enhanced  life and well-being. 

Sensory Spaces  Finland Oy

3172942-7

info(at)sensoryspaces.fi

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

040-1412065

© 2021 by Sensory Spaces Finland Oy. All rights reserved.