Aistipuutarhat, Joensuu

Tuetun asumisyksikön uudiskohteeseen suunniteltiin kaksi aistipuutarhaa atrium sisäpihoihin. Puutarhat on suunniteltu biofilisten periaatteiden mukaan, jossa on huomioitu visuaalinen yhteys luontoon, non-visuaalinen yhteys, aistivälitteiset asiat, vuorokauden ja vuodenaikojen vaihtelut, valo ja varjo, suojaa ja avointa tilaa jne. Aistipuutarhat ovat esteettömiä tiloja jolloin sekä liikuntarajoitteiset, että näkörajoitteiset voivat turvallisesti tulla osaksi luontokokemusta. Mikä tärkeintä asukkaiden turvallisuuden kannalta, he eivät eksy puutarhassa. ​

Aistipuutarhat tulevat muodostamaan oman mikroilmaston tulevaisuudessa, jolloin materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomio turvallisuuteen ja helppohoitoisuuteen. Materiaalit on pyritty valitsemaan siten, että ne ovat yksinkertaisia, helppo pitää puhtaana, ovat käyttäjilleen turvallisia ja kestävät aikaa.

Aistipuutarhojen tarkoitus on olla luonteva jatke sisätiloille. Puutarhat houkuttelevat runsaudellaan hakeutumaan ulos. Näin saadaan fyysisesti aktivoitua asukkaita ja samalla vaikutettua psyykkiseen hyvinvointiin. Aistipuutarhat tuovat arvoa arkeen paitsi asukkaille sekä siellä työtään tekeville, mutta ulkotilat antavat myös arvoa rakennukselle. Valmistuu 2022.

Tilaaja: Joensuun Kodit

Pääarkkitehti: Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto

Aistipuutarhat: Sensory Spaces Finland Oy

Urakoitsija: Lapti Oy

Embrace Biophilic Lifestyle and Philosophy 

Sensory Spaces Finland Oy / Mizimuzu Design

Kuopio / Joensuu /Suomi

info(a)sensoryspaces.fi

Y-tunnus: 3172942-7

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter

© 2020-2022 Sensory Spaces Finland Oy. All rights reserved.